Programa PODEMOS

Apropament de la ciència a la societat: Centres d’Innovació Ciutadana

Per tal d’apropar la ciència a tots els àmbits de la vida diària, proposem, per una banda, la creació dels Centres d’Innovació Ciutadana, els quals serviran com a punt de trobada entre la societat i la ciència als municipis, amb la col·laboració dels ajuntaments i les universitats. Es centraran en la difusió de la ciència, la innovació social i el desenvolupament d’una autèntica ciència ciutadana, una cultura de la curiositat i del saber fer. Per altra banda, proposem la creació de Science Shops, unitats que, en col·laboració amb experts, promouen la investigació mitjançant xerrades, projectes i estudis tècnics per a la resolució de dubtes i els problemes científics concrets de la ciutadania.

Paral·lelament, desenvoluparem una xarxa digital de recursos científics dirigida a tota la societat, amb activitats que es puguin realitzar en família, en centres juvenils, en centres adults, etcètera.

També generarem llaços entre aquests centres, els centres educatius, les universitats, els centres d’investigació, les empreses científiques i el conjunt de la societat.

S’establiran visites escolars als nuclis de producció científica, una iniciativa que anirà acompanyada d’un treball de difusió dels beneficis socials que suposen aquestes visites. Es desenvoluparan també activitats de divulgació en centres de majors.